fallback

Предстои БСП да предложи управленска програма за одобрение в парламента, но ако тя не бъде приета, мандатът ще бъде върнат в петък. При одобрение в НС, финансовият министър в оставка Асен Василев ще бъде предложен за премиер.

От "Продължаваме промяната" имахме конкретна програма и успяхме да съберем 117 депутати. Сега от БСП ще подложат на гласуване тази управленска програма, по която би трябвало да се събере мнозинство. Нас не ни притесняват избори. Трябват ни само 4-ма депутати, за да имаме 121", коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

"При депутатите от ИТН има голямо разочарование, имаме индикации от тях. Решението е на всеки един народен представител, защото в утрешния ден ще отиде при избиратели и роднини и трябва да обясни защо е подкрепил бутането на възможността за кабинет и за справяне с всички кризи", каза още той.

Пътните строители започват протести заради неизплатените към тях средства. Ананиев, който е и председател на Комисията по транспорт в НС, посочи, че става дума за огромен ресурс.

"Парите са 520 млн., те са ги вдигнали с 200 млн. Важно е да стъпим на междуведомствения доклад, който казва, че при 79% от фирмите има разминаване. Искам да бъде платено на изрядния бизнес. Другите фирми трябва да бъдат проверени от контролните органи. Не може да разплатим милиарди под натиск от протести. За мен е абсолютно политически натиск. Може би искат пари, защото идват избори", заяви Ананиев.

По думите му плащанията по текущите ремонти продължават, но МРРБ е прекратило всички обществени поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

АНАЛИЗ

преди 1 година

НАЛИ- ПП+ДБ=ПРОВАЛ ХА ХА ХА!!!

1

Анонимен

преди 1 година

Ама нещо не е разчел правилно индикациите завалията

fallback