Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да се намерят още няколко гласа подкрепа за кабинет от редиците на ИТН е в сферата на фантастиката. Това коментира спортният министър в оставка Радостин Василев пред Нова телевизия.

„Още в началото казах, че съм песимист по отношение на търсенето на хора да подкрепят кабинет. Вече повече от 1 месец мина откакто г-н Трифонов изтегли министрите и напусна коалицията. Достатъчно време имаше разумните хора да се дистанцират и да вземат други решения в името на България. Вече започват насила да стават нещата. За мен е наложително да се отива на избори”, каза Василев.

„Вече не е по-добре да остане това правителство. А и след последното действие на г-н Трифонов да прекрати преговорите. Тези хора в ИТН живеят 1 месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях”, коментира Василев.

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата. „Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Те бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор”, каза Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase