Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Националният съвет на БСП се събира днес, за да вземе важни решения. На него се очаква левицата да обсъди дали ще предложи кабинет или ще върне неизпълнен мандата на президента Румен Радев.

Oще по темата

Ръководството на БСП вече се срещна с членовете на Изпълнителното бюро на партията и разговаряха по темата.
"Ще предложим на Националния съвет на БСП два варианта, които да бъдат обсъдени. В петък ще се реши кой от двата да бъде приет", каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

От БСП ще обсъдят и записа на „Демократична България“ от петък, когато парламентарната група на партията проведе заседание на включени микрофони. След този случай лидерът на БСП Корнелия Нинова заговори за връщане на мандата.

Лидерът на ИТН Слави Трифонов, пък, заяви, че оттегля партията си от преговорите за правителство.

Относно процедурата по връщането на третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство президентът Румен Радев коментира, че БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд.

Процедурата по връчване на мандатите започна, след като парламентът гласува вот на недоверие към кабинета „Петков“ в края на юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 1 година

ама ти си наслагала насекъде твой хора при гласуването , та ти даваш оставка те не

51

И като негодна

преди 1 година

структура БСП все пак е наясно,че не ще може да създаде читаво правителство,но бави мандата с желание да покаже на бществото колко е значима,как всички зависят от нейните постановки.

50

БСП е негодна

преди 1 година

структура,която е изключително обременена с безидейността си,популистките си неизпълними социални шаблони,с които постоянно облъчва обществото за да създаде илюзията,че е лява партия,както и с изтъканото си от амбиции за власт на всяка цена и пълно с противоречия ръководство.Противоречия и антагонизъм, както вътрешни,между борещите се за личния си интерес членове,така и външни-с другите партии,които трябва да са виновни за неудачите и.Тя е структура допълваща липсващите звена с лъжи

fallback