Снимка: БГНЕС

В момента, в който задругата на четирите партии се разтури, преди месец, беше очевидно ясно, че най-нежеланият, но най-вероятен сценарий са предсрочни избори. Случилото се в последния месец  е логичен завършек, но с излишна драма. Това каза депутатът от БСП Крум Зарков пред Нова.

„Корнелия Нинова беше абсолютно длъжна да опита и да се държи по този начин.

Още по темата
Това е нейната отговорност като лидер на мандатоносител. Имаше много ясна и обществено приемлива легитимационна основа на това съжителство - че България трябва да се превърне в правова държава в общ план, в конкретен план - ГЕРБ и ДПС да бъдат държани извън властта и да се състави съдебна реформа”, каза Зарков.


Коментар от Зарков дойде и по темата със записа от срещата на парламентарната група на „Демократична България”. По думите му в него няма нищо скандално. „Христо Иванов докладва на групата си неговите усилия и какво се случва на тези преговори”, е неговото мнение.

Депутатът обаче смята, че не е учудваща реакцията на Слави Трифонов. „Той беше посочен с пръст няколко пъти. Тогава си позволих да кажа, че соченето с пръст и викането „Ти си мафия”, след като единственият възможен изход, за да няма избори e по някакъв начин пак да бъде приобщен, не е много далновидно”, категоричен е той.

Впечатление, сподели депутатът, му прави разликата, по която партньорите се отнасят един с друг спрямо ситуацията. Това го карало да мисли, че наистина няма да се стигне до споразумение. „Когато ИТН спечелиха изборите - всички припкаха около тях. Те са същите, нима Слави се е променил с нещо. След това ИТН стана по-надолу, само че имаше нужда от тях за правителство. След това мислихме, че може без тях”, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase