Снимка: БГНЕС
fallback

Ние не можехме да повярваме, че от днес за утре пак има диалогичност, пак някой се е събудил с катарзис. И затова поставихме условие: КПКОНПИ, Бойко Рашков да бъдат акцент в преговорите. И ето, по делата ще ги познаете.

Това каза премиерът в оставка Кирил Петков пред Нова тв по повод оттеглянето на ИТН от преговорите за правителство.

Последното, което искаме да видим, е хубав антикорупционен закон и сламен човек, поставен да го спазва - затова искахме Рашков начело на Комисията.

В записа ДБ казват на КПКОНПИ "бухалка" - не мога да повярвам, че така се гледа на институциите, коментира още премиерът в оставка.

Нещата са прости: когато имаме прокуратура, която не работи, - ако работеше, половината от политиците щяха да са с повдигнати обвинения, - тук слагаме закон, в който независим човек ще може да разследва. Тази Комисия е независима от никого. И бяхме сигурни, че ИТН, ГЕРБ и ДПС нямаше да допуснат такава независима комисия.

Не видях нищо страшно в записа на ДБ. С темата Македония - някакви хора си измислят някаква теза за свое оправдание, а важното е да се следи какво става с парите им - миналата седмица блокирахме 1.5 млрд. за път, сега АДФИ я проверява. Миналия път спряхме пак 3.9 млрд. пари за пътища, които те не получиха, и си измислиха темата с Македония.

ИТН се оттегли заради комбинацията от Бойко Рашков и спрените пари, които щяха да потънат.

За два дни Гроздан Караджов отиде на почивка, и за два дни зам.-министърът даде 500 млн. на 194 милиони. Когато Гроздан Караджов не е там, работата върви страшно бързо. Той се върна в сряда, и сега казва, че отпуснатите вече пари трябвало да се ревизират, да се проверят, допълни Петков.

Преди 7 месеца имахме съмнения, но подадохме ръка. Когато той ми предложи министри миналото лято, се разбрахме контролът да бъде на финансовото министерство - Асен Василев, за да няма кражби на пари. Тогава те не приеха това, и оттам тръгнаха съмненията ни. Видяхме, че имат големи апетити за големи средства, и след това измисляха нови теми. Затова не ме изненада какво се случва в последните дни.

Ние не се страхуваме да бъдем разследвани, а от ИТН ни казват, че искат да имат право на вето в КПКОНПИ.

Мандатът е при Нинова и тя трябва да реши каква ще е следващата стъпка. Нужни са ни още 8 човека, за да направим правителство, пресметна Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 2 години

Предпочитам да гледам и слушам Кирето , отколконо Ганьото от Банкя , как се пени и ръси лъжи и компромати ! Вече на Винету сме му яли попарата , ама тя се оказа постна , само хлебец и водица ! А неговата и калинките му , добре си я овкусиха за 12год.! Време е за ВИДОВ ДЕН !

109

Анонимен

преди 2 години

До АнгелинаТрол ли си, залухана ли си не те знам. Можи и *** да си под псевдоним. Знам, че аз и детето ми ще плащаме поразиите на тази орда. Простичко казано. Тези дойдоха на власт повтатряйки до припадък: шкафчета, кюлчета, евра. Сега дори блокират с хакерски атаки същия сайт, дето публикува тези снимки и записи, и нищо не цитират от изнесеното в него!!! От самия сайт са се хванаки за главата: Боже, какво докарахме на България!!!! Афера.бг, ако се чудиш защо. Достатъчно като аргументи.

108

Анонимен

преди 2 години

Гледах го при Лора. Леле, не му мигва окото. Голям героизъм! Спрял парите за Русе-Бяла! И...ги раздал на някои общини, зад гърба на ресорния министър Караджов, докато не е бил в България!!! Те, че са хвани единия, па удари други. Но нема такъв народ искат сами да си лапат парите от ресора който са гепили, а не да ги делят с ПОЧТЕНИТЕ рекетьори Кирчо и Кокорчо.

fallback