Снимка: БГНЕС
fallback

Решението на Конституционния съд от вчера блокира работата на КЕВР, това означава, че не може да въведем двете тарифи – едната за по-бедни хора и за такива, които си топлят басейните. Това създава и нов проблем около формирането на правителство. Чувам депутатите, че искат 4 седмици за избор на нов председател на КЕВР.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в Народното събрание и поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които левицата преговаря за правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Oще по темата
"Искам сега среща с ръководствата на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват да правят. Би било супер неразумно да искат 4 седмици – искам работен график и яснота. Не мога да държа мандата безкрайно. Това не е морално към обществото", заяви Нинова, като уточни, че от друга страна това би означавало БСП, които са мандатоносители в момента, да са причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос.

"Цените на енергията, ниските доходи, неяснотата около доставките на газ ни поставя в коренно различна ситуация. Искам депутатите да ни дадат яснота. Допълнително напрежение и хаос е ад и не може ние да ставаме заложник на това", каза Корнелия Нинова.

В 11 часа събирам ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. Имам потвърждение, че правим тази среща – повече никакво шикалкавене и протакане. Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова.

Тя настоя депутатите да отменят лятната си ваканция през август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Shark

преди 1 година

Защо ИТН са викани за преговори? На тях не може да им се има доверие. Утре пак ще предадат коалицията, само да получат разпореждане от ББ, съответно подплатено добре. На мига ще се обърнат. Не си ли научиха урока, че на предатели не се вярва!!

51

Анонимен

преди 1 година

Порастнаха им ушите на БСПто пак, бяха изпаднали в трета глуха, нито се чуваха нито се виждаха. Какво се случи, и ето - пак са в окото на бурята. Дълго мълчаха и кротуваха, какво ли са намислили. Дали ще са те или други хубавци, за нас няма значение, ама никакво значение.

50

От Вселената

преди 1 година

Разликата между Конопа и Марихуаната е както между Мъжа и Жената. Конопа винаги расте, както и Мъжете по високо от Марихуаната - Жените. Конопа съдържа вещества, които са подобни до веществата в Мъжкия организъм и поддържат Логиката в Живота. Марихуаната съдържа вещества които са подобни до веществата в Женския организъм и поддържат Емоциите в Живота. И затова Конопа - Мъжа като се съберат заедно с Марихуаната - Жената става Експлозия и се ражда Бебенце, което трябва да отиде на училище с Логика

fallback