Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Страната я очаква тежка зима и тя изисква управляемост, а не следващ етап на политическа криза. Затова колкото и да е трудно, каквито и спорове да има, трябва да сформираме работещ кабинет. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента, цитиран от БГНЕС.

След проведените разговори между БСП и трите партии в досегашната коалиция – ПП, ИТН, ДБ и разговорите с независимите депутати през седмицата, Иванов заяви, че през уикенда ще обсъждат предложенията за допълнения в управленската програма. Следващата седмица предстои партиите да говорят и за състава и структурата на бъдещия кабинет в рамките на третия мандат.

Oще по темата
Христо Иванов подчерта, че по-тежките преговори предстоят.

Реконструирането на четворната коалиция и петорна ще отнеме политическо време и търпение, смята още един от лидерите на ДБ.

Попитан за хоризонта на кабинета, предвид изготвената управленска програма за следващите шест месеца, Иванов каза: 6 месеца е минималният срок, за който си струва да се сглоби кабинет. Така че, да си поставим минимални цели, пък нека процесът да ни изненада.

Вътрешната политика, всичко от тук нататък, ще бъде коалиция, ще трябва да се научим да го правим това нещо. Диалогът трябва да се възстанови като норма в политиката, каза още съпредседателят на ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

123-ИТОиДИ

преди 1 година

НЯКЪДЕ В 3-тия СВЯТ МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ КОАЛИЦИЙКА ! ВЕЧЕ НЕ И В БЪЛГАРИЯ !

27

Петър

преди 1 година

ДБ се изчерпаха тотално и остават само една корпоративна маша!

26

СпонджБоб :

преди 1 година

Трябва на всяка цена да останем на власт! За последно ще ни е! Трябва да се научим да крадем повече от тиквата!

fallback