Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" (ИТН) няма да приемат напусналите групата депутати да получат министерски постове, обяви в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов.

“Категорично не бихме се съгласили с нещо такова, тъй като е нечистоплътно, и тук говорим за морал, какъвто тези хора не притежават”, обясни той и подчерта, че затова и ИТН не биха се съгласили с такова предложение.

Както е известно, един от напусналите партията на Слави Трифонов е спортният министър в оставка Радостин Василев, за който се предполага, че може да запази поста си в един бъдещ коалиционен кабинет.

Още по темата
Те са на масата за преговори, но не значат нищо за мнозинството в парламента, подчерта още Балабанов. Без тях, ако съумеем четирите формации да направим мнозинство, бихме имали 128 гласа, така че напусналите са без значение, такива хора по принцип остават без значение в политиката, добави той.

Всички очакваме да видим кое ще е предложението на "Продължаваме Промяната" за кандидат за премиер, чакаме да види как ще протекат преговорите, БСП имат доста сериозна отговорност, коментира още Балабанов.

На въпрос дали ИТН ще държат да имат министри в бъдещ кабинет, депутатът отговори, че диалогът е отворен, но първо трябва да мине вторият кръг от преговори. Според Балабанов управление няма да се случи, ако продължи практиката с налагането на имена, с едноличното налагане на заповеди, с едноличния начин на управление, с превръщането на парламента в "гумен печат".

Запазваме нормален тон, защото за нас е важно да се свърши конкретна работа, обясни той.

По думите му разговорите с "БСП за България" тази седмица са минали в конструктивен тон и диалог. По програмата за работа, която залагат като основен фундамент, ако има правителство, дадохме своите предложения, редакционни промени, припомни Балабанов. Така че по нея нямаме проблем, абсолютно нормално и по човешки минаха тези разговори, в които БСП са основен водещ, подчерта депутатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase