Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Премиерът в оставка Кирил Петков ще обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев сътрудничеството в областта на енергетиката, както и възможностите за допълнителни доставки на азербайджанско синьо гориво за страна ни извън вече договорените количества по газовата ни връзка с Гърция.

Oще по темата
Това ще стане в рамките на двудневното посещение в Баку днес и утре. В разговорите ще участват и енергийните министри на двете държави, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

За визитата си Петков съобщи вчера след заседанието на правителството.

"Ще пътувам към Азербайджан, ще имам среща с президента Алиев, за да продължим дискусиите по темата за увеличаване на газовото подаване от тях. Ние сме една от трите държави в Европейския съюз, които реално имат достъп до този евтин и сигурен ресурс на газ", каза Петков, цитиран от БНР.

Програмата в Баку предвижда и среща на делегациите на двете страни.

Очаква се Кирил Петков да разговаря и с представители на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата, и с председателя на парламентарната група за приятелство между Азербайджан и България.

Премиерът в оставка трябваше да посети Баку в средата на юни, но визитата беше отложена заради гласуването на актуализацията на бюджета в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

БСП В ШОК

преди 1 година

Бием газов шут на Русия.....и на руските дипломати

47

РУСКА ГАЗ

преди 1 година

В момента е най скъпа на международния пазар....

46

ИЛЮМИНАТ

преди 1 година

От три месеца не ползваме руска газ...не виждам да сме закъсали..що ли????

fallback