"Мандатът ще бъде върнат. Втората политическа сила не би следвало да опитва да състави кабинет, още повече на фона на всички негативни отношения към коалицията ГЕРБ/СДС. Очевидно някои колеги не са морално готови да разговарят с ГЕРБ, макар че разбират, че без нашата партия няма как да има устойчиво правителство", каза депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков за Bulgaria ON AIR.

"Това, което със сигурност е ясно, е, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила при следващи избори. Тогава ще се опитаме легитимно да съставим правителство.

Още по темата
ГЕРБ се е проявила като диалогична партия, ние можем да разговаряме с абсолютно всички. Струва ми се, че в следващо НС ще бъде направено устойчиво правителство", допълни Чолаков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него в много отношения ГЕРБ се оказва движещата сила в парламента.

А експертизата на Европейския парламент, в която се твърди, че снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, са манипулирани, Чолаков коментира така: "Ясно беше, че това е манипулация. Ясно беше, че това е една медийна революция, която трябваше да бъде подплатена с измислени образи, снимки, шкафчета. Не знам как се чувстват всички колеги, които 2 години повтаряха "чекмеджета" и "кюлчета". Някой ще стане ли сега да каже "Извинявай", защо тези хора причиниха това нещо на българския народ?"

И сподели, че няма информация дали ще бъдат поканени на следващите консултации при президента.

"Всичко зависи от президента. Ако той покани нашата коалиция - ще участваме. В тези консултации ние всички трябва да говорим едно и също нещо - кога най-после ще започнем да разговаряме и да се уважаваме. Ние всички сме представители на българския народ. Всяка партия тук представлява стотици хиляди български граждани и ние сме длъжни да разговаряме помежду си в тяхното име. Хората са те пратили тук, за да вършиш работа, а не да си сърдитко Петко", категоричен бе народният представител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase