Снимка: БГНЕС
fallback

Три партии заявиха готовност да получат третия мандат. Но първо трябва да се даде втория мандат от Румен Радев. Президентът обяви, че ще има и втори кръг от консултации след него.

Oще по темата
Независимо при кого отиде третия мандат трябва да го осмислим като общ мандат на всички, които искаме да направим нещо и да си дадем втори шанс да се върнем в това Народно събрание.", коментира пред bTV Ива Митева от ИТН и изрази мнение, че през последните дни "Демократична България дава заявки за политическа сила, която най-много ще консолидира обединение около себе си.

Тя не изключи при трети мандат да се подкрепи предложението премиерът да е излъчен от ПП.

Митева коментира и лидера на своята партия, както и отлъчилите се от ИТН депутати: "Слави Трифонов е с крачка назад отдавна. Никога не се е месил в решенията, винаги сме ги обсъждали".

"Слави Трифонов е лидер на "Има такъв народ", но не е такъв, какъвто е Бойко Борисов или Корнелия Нинова, които са толкова силни и толкова месещи се навсякъде. Поне аз така съм го усетила, никога не се е опитал да ми влияе за някакво решение", каза тя.

Митева добави, че онези, които напуснаха, са обвинявали лидера в авторитарно еднолично вземане на решенията, защото са очаквали определени постове.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

О,Шипка-радефф

преди 1 година

С ТЕА - НИКОГА ! ГАМЕНИ !

52

иво

преди 1 година

ТЕА ДА СЕ САМОИЗЧАГЪРТАТ И НОВИ ИЗБОРИ ! ПЪ ДА ВИДИМ ,, КОЯ ПАРТИЯ ИМА НАЙ - МНОГО ПОДЪРЖНИЦИ !

51

Иво Митев

преди 1 година

Лачо леже либа , на лека Малица

fallback