Снимка: БГНЕС

Румен Радев коментира вчера, че хипотезата избори през септември е рискова, но в същото време "от друга страна прекаленото продължаване на процедурата по съставяне на правителство, води към изкушения за хазартни управленски реения и кадрови промени".

"Не мога да преценя какво има предвид президента. Радвам се, че Все пак ще започнат нормални разговори в президентството. Явно са взели предвид това, което се случи и вече ще има консултации, което е крачка напред.", коментира пред БНР Борислав Гуцанов от БСП.

Според Гуцанов на предстоящите консултации може да има както отделна среща на държавния глава с парламентарните групи, така и след това среща с няколко или с всички групи.

Още по темата

По-разумно е да се направят опити за сформиране на кабинет, отколкото по най-лесния начин да се отиде на избори, смята Борислав Гуцанов.

Според депутата от БСП емоцията сред политиците като че ли е отстъпила малко назад.

Ако получи третия мандат, БСП може да преговаря с всички парламентарно представени партии без ДПС и ГЕРБ, уточни Гуцанов:

"Възраждане" са много голям компромис, тях сме ги оставили под огромна въпросителна. Няма окончателно решение по темата за "Възраждане".

Той призова "да не гадаем кой би бил най-добрият министър-председател".

По темата за технократско правителство Борислав Гуцанов допусна, че "може всякакво правителство да има" и трябва да има държавнически подход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe