Снимка: БГНЕС

Избирателната активност при повторното гласуване за избор на член на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на прокурорите към 10 часа е 20,35 %, съобщиха от пресцентъра на съвета.

Още по темата

За втори ден прокурорите в страната гласуват за свои представители в новия състав на ВСС, след като във вчерашния ден само трима кандидати успяха да съберат достатъчно гласове, за да бъдат избрани. Остава още едно място от прокурорската квота, за което се борят петима кандидати. За да бъде валиден вотът, трябва да са гласували поне 33 процента от прокурорите. За избран ще се счита кандидатът, получил най-много гласове.

Изборният ден ще продължи до 18 часа. Гласуването ще се проведе електронно и чрез хартиена бюлетина. По-голямата част от прокурорите са дали заявка, че ще дадат своя вот през компютър, предаде БТА.

До момента прокурорите избраха за свои представители във ВСС заместник-главния прокурор Красимира Филипова (756 гласа), председателя на асоциацията на прокурорите и ръководител на окръжната прокуратура в Плевен Владимир Николов (655) и прокурора от апелативната прокуратура в Пловдив Добринка Калчева (602).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase