Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От името на Движението за права и свободи (ДПС) и от свое име се обръщам с най-топли чувства към всички Вас и поздравявам цялата мюсюлманска общност по случай Курбан Байрам. Това написа във Фейсбук лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той отбелязва, че свещеният празник е извор на добрина и милосърдие, подкрепа и разбирателство, мир и надежда.

Карадайъ определя празника и като символ на идеалите "заедност, толерантност и уважение".

"Учи ни да бъдем смирени и всеотдайни в личен план и отговорни в обществото. Курбан Байрам е специален празник за нас. Той е повод за равносметка, за житейски поуки, за потвърждаване на привързаността ни към духовните ценности на нашата религия – състрадание, солидарност и всеотдайност", пише той.

"Нека Курбан Байрам ви дари със здраве и берекет, да носи мир, справедливост и братство на цялото човечество", обръща се Карадайъ към празнуващите. И допълва: "Нека в трудното време, в което живеем, когато кризите са много, а войната е на крачка от нас, се обърнем с вяра един към друг и си кажем, че заедно можем да изградим онази силна и просперираща държава, за която всички български граждани мечтаем. За да останат децата и внуците ни в нея - с гордост в сърцата и с устрем в делата".

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 месеца

Да та напънат тия мюсюлмани ,че сте ги докарали до просяци, а Доганя не си знае милиярдите.

34

До 34 Ангелина

преди 4 месеца

Браво Ангелинке. Ти отключили ново постижение "Комунизъм". Твоето знание се увеличи с 30 процента.

33

Ангелина

преди 4 месеца

Карадайъ и останалите от партия ДПС от турския етнос и самосъзнание ,извън "еничарите" ,които са доброволно в партията ,ако имаха и грам срам ,не трябваше да поздравяват ,а да се извинят ,затова ,че докато те "черпеха с пълни шепи" от ограбването на страната ни през последните 30 г. и от схеми и далавери ,останалите хора от този етнос ставаха ,въпреки трудолюбието си ,все по- бедни и зависими техни крепостни роби,държейки ги в страх и подчинение.