Снимка: БГНЕС
fallback

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа по същество предложенията за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направени от министъра на правосъдието в оставка Надежда Йорданова и бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

Точката е внесена в дневния ред на съвета от министър Йорданова. Процедурата по предложението на министър Йорданова беше открита на 4 април, а тази по искането на проф. Стоилов - на 4 май.

Съдебният съвет обсъди допустимостта на основанията в предложенията и прие, че двете трябва да се разгледат по същество, съвместно.

Основанията, на база които се иска освобождаването на главния прокурор, са във връзка със съмнения за извършени служебни нарушения от него и уронване престижа на съдебната власт, предава БТА.

Решението за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев трябва да бъде взето с минимум 17 гласа „за“ от Пленума на Висшия съдебен съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Три поредни министъра свалят Гешев, ама не се получава

16

Star

преди 1 година

До сега никой прокурор не бе настъпвал олигарси.Някои даже хванаха самолета и още ги няма.А сега им бил много крив,че дал зелен светофар за изгонването на някакви шпиони подриващи държавните ни устои.

15

?

преди 1 година

Колко време? Прокуратурата е Мафия.Това и първокласник го разбира.Какво отговаряте на децата ви, като ви попитат защо крадците и престъпниците не са в затвора?Правителството ли е виновно? Нали знаете че то прави законите, но за спазването им и за наказването на престъпника отговаря Гешев. Рибата мерише от към главата. Няма как да имаме четно следствие е прокуратурата ако назначенията и разпределенията ги прави мафията.ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ ПЕЕВСКИ И ДОГАН СА МАФИЯ.ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

fallback