БСП и "Продължаваме промяната" постигнаха съгласие по приоритетите в новия проектокабинет.

От "Продължаваме промяната" ни уверяват, че са на финалната права с политическия пъзел. По-голямата част от българите искат съставяне на нов кабинет и в момента се работи върху него. Това заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

"За БСП е важно да запазим темпото в социалната област. Имаме договореност втората стъпка за пенсиите да бъде извършена от 1 октомври. Искаме да направим българската пенсионна система "европейска" - да отговаря на принципите на справедливостта. По-важното направление е политиката за работещите семейства", каза проф. Гечев.

Депутатът предполага, че новото споразумение ще бъде общо. Не е решено технически под каква форма то ще бъде подписано.

"Преодоляването на различията ще бъде трудно, но не и невъзможно. "Червените линии" са социалната и икономическата политика на правителството. Имаме разминаване в някои от акцентите на външната политика на нашите партньори. БСП не  може да приема изгонването на 70 дипломати и техническия персонал на руското посолството. Има ли значение за българския бизнес токът къде е произведен? За нас е важно да има благоприятни условия за бизнеса", обясни социалистът.

"Г-н Петков направи груба грешка и предприе действия, които не се вписват в предварителното ни споразумение. Не е консултирал с партньорите си подобни действия, които вероятно ще имат нелеки икономически последствия", подчерта проф. Гечев.

Той отбеляза, че постовете в новия кабинет не са най-важното нещо. Асен Василев е доволен от работата на 4-мата министри на БСП и очакванията на социалистите са те да бъдат запазени, уточни депутатът.

"Най-вероятно ще останат същите министри. Има гласове, които казват, че за БСП беше по-полезно да скъса конеца и да отидем на избори. Да хвърлим страната в избори в тези трудни условия. По-добре една партия да не се притеснява, а да се готви за избори. Няма нищо фатално да отидем на избори", завърши социалистът.

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 8 месеца

Няма по-безпринципен и нагъл политик от Румен Гечев . Те за това БСП го извадиха от нафталина - такива хора са нужни в тези времена другари . браво

30

румен гечев

преди 8 месеца

...и замириса на фалит

29

Анонимен

преди 8 месеца

Разбира се че нямат проблеми от БСП с ПП . Те нямат проблеми с никой , само да са на власт . Румен Гечев нямаше и продължава да няма проблеми с факта , че хората загубиха спестяванията си през 1997 в резултат на гениалните му реформи . Нито проблеми ,нито отговорност ,нито морал . Тези неща са непознати за агент Економов . Само , че вярвам че избирателите ще имат проблеми да изберат още веднъж доказано некадърен икономист и корумпиран политик