Снимка: БГНЕС
fallback

Няма съмнение, че езикът на руската посланичка е несъвместим в дипломатическите норми. В дипломацията няма място за агресивност. Ако тя не беше поставила ултиматум със срок от 24 часа за оттегляне на нотата, то диалогът щеше да се развие към възможен политически изход. Това заяви Симеон Николов, член на УС на Българско дипломатическо дружество, дипломат и публицист, бивш зам.-министър на отбраната и експерт по международна сигурност пред Радио "Фокус".

"Безспорно България трябва да коригира своите прибързани и прекомерни мерки, вкарвайки искането си в руслото на процедурите и дипломатическият подход", заяви той.

Oще по темата
Симеон Николов добави, че това не означава, че страната ни трябва да трябва да прави остъпление, а че трябва да действа прагматично.

"Едни преговори са успешни тогава, когато и двете страни са удовлетворени", убеден е дипломатът.

Право му впечатление, че в България не се коментира влиянието на руската мафия. "Вниманието би трябвало да бъде по-скоро към българските зависимости от (руската) мафията, а не само към дипломатите и техните готвачи, шофьори и флизьори", каза Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Само го вижте стар руски плъх,такива останки от комунизма съсипаха държавата.

23

Анонимен

преди 1 година

И този ли получава по 4000лв от руснаците за защита на интересите им или повече?

22

Анонимен

преди 1 година

Георги Първанов гузен, негонен бяга. Получавал пари от Путин.

fallback