Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Би следвало увеличените пенсии да бъдат изплатени в началото на юли, посочи пред финансовият министър в оставка Асен Василев, след като парламентът гласува окончателно актуализирания държавен бюджет, предаде БТА.
Увеличените пенсии бяха изчислени от НОИ по проекта на правителството, който беше приет от парламента, така че би следвало да бъдат изплатени нормално в началото на юли, поясни той.

Според него бюджетът е трудно изпълним, но изпълним. Той се прие в тази сложна политическа обстановка, което показа, че парламентът прояви необходимата доза отговорност, коментира Асен Василев. И изброи, че са били заложени антикризисни мерки за домакинствата, пенсионерите и бизнеса във връзка с цената на електроенергията. Силно се надявам този бюджет да помогне на всички българи да посрещнем кризата в тези турбулентни времена малко по-спокойно, пожела финансовият министър в оставка.

Мерките, които правителството беше предвидило, бяха за около два милиарда лева, допълнително Народното събрание добави мерки за около 760 млн.лв., припомни Асен Василев. Той не смята, че ще има необходимост от нова актуализация на бюджета до края на годината.

По казуса с руската нота Василев посочи, че трябва да се произнесат дипломатите. И обясни, че  политически импровизации не биха били най-доброто нещо.


 

Коментари Напиши коментар

15

Пенсионер

преди 1 месец

Браво! ПП наистина проявиха държавническа, загриженост и отговорност към пенсионерите. Благодаря.

14

Анонимен

преди 1 месец

До до 1За всичко все янките ли са ти виновни? За това ,че си ***?

13

Някой

преди 1 месец

Към коментар 5, няма логика да е така. Това означава, че всички, които сега са на тавана от 1500 лв.да станат на 1710. Какъв е смисълът от таван 2000 лв.