Снимка: БГНЕС
fallback

"Стартирахме исторически спор, европейските институции вече застъпват нашата позиция. В РСМ няма малцинства, така че е нелогично българите да бъдат разглеждани като такова. Имаме 30-годишна история на отношения с РСМ, по-скоро изпълнена със спорове, отколкото със сътрудничество.

Oще по темата
Ние първи признахме суверенитета им". Това обяви пред Нова Нюз Спас Ташев.

По думите му има безспорна еволюция в двустранните отношения.

"Не смятам, че френското предложение ще бъде с времева граница на френското председателство. Добре е да приемем подадената ръка. Може би е дошло време да й помогнем да скъса с практиките от миналото. Вече сме загубили част от националния си интерес си с пасивната си политика", добави Ташев.

Неговата препоръка по прецизиране на текстовете е към проекта за двустранен договор. "Има вариант исторически неизяснените въпроси да бъдат представени в модерното им измерение. Механизмите за контрол на изпълнението и конкретни срокове също трябва да се уточнят. Съмнявам се, че в този му вид протоколът за двустранни отношения ще бъде подписан от македонска страна. Ние трябва да посочим, че те не са изпълнили договореностите", коментира доц. Ташев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

До Каква ръка бе - Гол .. ама ФРЕНСКИ , точно по вкуса на нашият " елит" , с вкус на френско сирене !

11

Анонимен

преди 1 година

За пари и власт , вие и протегнат .....й ще налапате без дори да се замислите , нищо че седмокласниците не могат да сметнат колк 2+3 , и бъркат времената - Важно е да сте в Европейското семейство - То пък едно семйство ....!

10

Каква ръка бе

преди 1 година

Това, което те са протегнали, е един гол .. , така че много внимавайте какво ще хванете !

fallback