Снимка: БГНЕС
fallback

Спортният министър в оставка, Радостин Василев, който напусна партията на ИТН, заяви пред БНТ, че вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на "Продължаваме промяната".

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал "Има такъв народ" заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

"Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал. Още повече, че вие виждате в момента опорката за купени депутати, за тържища падна, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция, той да отговори на тях, и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията. Дните преди нашата пресконференция и първите дни след нея аз разговарях с няколко от депутатите от ИТН, наистина там има все още качествени хора, но на тях ще им е много трудно след вчера да си променят мнението, защото ще бъде изключително тежко прието от обществото, но нищо не се знае. Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого - по-добре да не хабя сили за това. Колегите от "Продължаваме промяната" са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство - по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат: "Ние се противопоставяме на хвърлянето на държавата в хаос!". Аз съм убеден вътрешно, че от "Има такъв народ" не желаеха законопроекта за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление", заяви той.

"Според мен поведението на “Има такъв народ” е на една терористична организация, която седи вътре в парламента и саботира цялата държава. Срам и позор за хилядите хора, които подкрепиха тази идея. Със сигурност тази партия няма да е част от следващия парламент", заяви спортният министър в оставка Радостин Василев 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

1234

преди 1 година

Руди е от "любимите" ми персонажи - тези чието любимо занимание е да плюят, там където са целували и да целуват там, където са плюли. Предишният ми фаворит бе "златния пръст"!

70

Анонимен

преди 1 година

Значи и той като едни от първите там в терорист.

69

Асан

преди 1 година

Руди гела е Осама бин Ладен :)))

fallback