Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След гласувания вот на недоверие към кабинета - президентът Румен Радев ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство. Това ще стане, след като Кирил Петков подаде оставката на сегашното правителство в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на президентството.
Oще по темата


В отговор премиерът обяви, че подава оставка в понеделник сутринта. А при получаването на първия мандат от президента, би водил разговори за кабинет с досегашните си коалиционни партньори - БСП и "Демократична България", както и с независимите депутати.

"Нашата основна цел е борба с корупцията. А това не може да се случи, докато има коалиционен партньор, който е част от корупцията. От тази гледна точка, това не го виждам като възможност. Ако Борисов един ден реши да отиде на топъл остров, сигурен съм, че ще имаме много идеи за европейска България с част от депутатите. Но в този формат няма как да се случи", заяви министър-председателят, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Осъзнахме вече, че Тошко Йорданов и Слави Трифонов са част от задкулисието, с което се борим. 5-те изисквания на г-н Костадинов са неприемливи. Делян Пеевски, който вчера се появи за първи път от 6 месеца, за да натисне бутона за вота на недоверие, също не може да е партньор", посочи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Анонимен

преди 1 година

*** и безотговорни хора нанесоха големи щети на хората

94

Оетар

преди 1 година

Как можеш да говориш за други хора че са задкулисие ти също А и плюс това страшно много лъжеш ехидно се смееш когато лъжеш газът нали щеше да бъде четири пъти по-евтино от рускатаЕвропейската прокуратура го разследва за измама на европейски пари и тръгнал си да говориш за другите преди да направиш коалиция с тях не бяха мафия сега всеки който е срещу тебе е мафия

93

Анонимен

преди 1 година

А ти 104 къде беше при управлението на Борисов, защо тогава не казвахте нищо!? Да не мислиш че аз не виждам цените! За високите цени първо ще благодариш на Путин , заради него и войната която започна! А това с цените е навсякъде но хората навън имат високи доходи и за това не усещат толкова инфлацията! Ако нашите доходи се покачваха през тези години , както трябваше да направиГЕРБ сега нямаше да мислиш с портофела си!

fallback