Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като за втори пореден ден депутатите от ИТН не влязоха в пленарната зала, както постъпиха и от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ и така заседанието се провали, Тошко Йорданов призова депутатите да се съсредоточат върху приемането на закони, които са важни за обществото като актуализацията на бюджета.

Другата важна тема са промените в законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост.

„Единственото, което твърдо мога да заявя, е, че ние искаме да приемем законите, свързани с бюджета, и законите, които са свързани с идването на парите по Плана за възстановяване и устойчивост“, коментира той.

Йорданов разказа, че на председателски съвет е било обсъдено в дневния ред на НС да влезе избора на нов шеф на парламента, а според ИТН има по-важни теми.

„Предложихме точките, които са свързани със законодателната програма на НС да бъдат изтеглени напред, а точката за председател да остане по-назад в програмата, докато всеки вземе своето решение“, обясни Ива Митева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Дзъ

преди 1 година

Другари от ИТН махайте се! *** за зеле не става от вас. Единственото, което можете е да мятате празни приказки!

27

Eli

преди 1 година

До АнонименЕто ти няколко - имаше шанс да състави правителство, проигра го с инат и его. Тогава имаше 60 депутата, ама не можело някой друг да му се меси. Ама сега е нормално неговите 20 депутата да искат всички с тях да се съобразяват и да ги слушат. Заради тях сме от избори в избори - това добре ли е за държавата според теб? Днес сме и трън в очите на целия ЕС, пак заради инат и неразбиране. То едно е да искаш, друго да можеш. И не сме забравили как чалгаризира цяло поколение.

26

Анонимен

преди 1 година

Няма такава държава, но Има Такъв Народ! Злобата българска няма край. Дали има останали нормални хора в рази страна? Кое от делата на Трифонов сте забравили? Дали Българската Коледа? Дали лентичките за медиците ни в Либия, които целия народ носеше Не сте сами? Дали безбройните дарения? Има ли едно добро дело, за което Трифонов да е запомнен, а не оплют???Кажете с ръка на сърцето - кога е казал нещо и не го е изпълнил? Кога е направил нещо в противовес на България и българите?

fallback