Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Не ни изиграха. Това беше най-логичното нещо да се случи - задкулисието показа всичките си нюанси и представителите си в НС, защото, за съжаление, нямаше нито един човек, от тези, които гласуваха срещу нас, който сам можеше да вземе решение, на база на собственото си вярване кое е правилно.

Това заяви Кирил Петков в първото си интервю след падането на кабинета му пред NOVA.

Премиерът в оставка заяви, че е чувал как в НС се е казвало: "Сега гласувайте с ДА", "Сега гласувайте с НЕ".

"Борисов беше наредил 57 човека като овце. Слави Трифонов също беше разподедил да гласуват против. Делян Пеевски натисна "Не", но аз мисля, че зад него и зад партията стои Ахмед Доган", каза още Петков.

Направихме много грешки: работихме от сутрин до вечер, но не комуникирахме правилно с българския народ, сподели премиерът.

Причината за падането на правителството: Беше ги страх, че ако останем на власт, правосъдието ще стигне до тях. Така Петков обясни днешния вот на недоверие.

На Слави бих казал - довиждане. За Борисов - греховете, кражбите, които си направил - те ще те застигнат, заяви Петков.

Той сподели, че за него това не е края. Вярва, че българите не искат да бъдат управлявани от Борисов, Митрофанова или Слави Трифинов.

Продължаваме промяната никога няма да направи коалиция с тези хора, заяви Петков. Ще изпратим официално писмо към депутатите от ИТН, ако откажат да дойдат, както днес ги достраша - отиваме на избори. 

На въпрос идват ли ГЕРБ и Борисов на бял кон, той отгворои: Това зависи от хората отвън.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар