Снимка: БГНЕС
fallback

"Когато гласувате, уважаеми народни представители, за вота на недоверие утре, имайте предвид какво е заложено на карта и какви са последствията и в двата случая.

Oще по темата
Защото от преценката, която вие ще направите, до голяма степен зависи и авторитетът на тази институция – дали той ще бъде брутално уронен, или по някакъв начин ще се даде глътка въздух". Това каза от парламентарната трибуна министърът на земеделието Иван Иванов по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета.

Според него има хора, които чакат да кажат, че Народното събрание вече не е нужно, както и че самите народни представители също не са нужни.

"Защото това тук, което днес се показва в тази зала, навежда на тази мисъл, за съжаление. Българските граждани гледат и със сигурност не са доволни от това, което видяха тук днес", смята той, цитиран от БГНЕС.

По думите на министър Иванов, ако народните представители гласуват за вота на недоверие и правителството бъде свалено, ще носят на плещите си тежестта, че хвърлят страната в нова спирала от избори и хаос, която ще доведе до неясни резултати и несигурно бъдеще.

"Ако някой се заблуждава, че в следващ парламент ще има мнозинство, което да сформира управление и да поддържа политиките, които да изведат страната от тази ситуация,  се е объркал", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Да попитам:

преди 1 година

В този Парламент всичките ли са изкрейзали?! За какъв авторитет говори този инфантил?! Доверието в Парламента беше само 8% преди около месец,сега може и да е по-малко след резилите,които се разиграха! И да престанат да ни плашат с хаос,защото по-голям хаос от този,който шайката на Киро-Кокоро сътвори скоро не е бивал! Не без помощта на Импексовица и тъпоумните продажници около нея! Инфлация,глад,мизерия,кражби,далавери,липсващи 9милиарда,а този ръб се бие в гърдите,колко супер управлявали!?

4

Каква мъдрост,бе

преди 1 година

Иванов,като сте се вкопчили във властта като удавник за сламка?Разбирате,че при нови избори може да останете зад борда и затова се държите за това правителство.Но тази политика ще ви закопае,вие вече като партия сте със затихващи функции.Лявата ви социална политика е само на думи,неизпълнима на практика и това илюстрира фарисейската същност на партията ви.С

3

До Ванко сикаджията

преди 1 година

От утре си министър в оставка.

fallback