Снимка: БГНЕС
fallback

"Не виждам причина колегите да се отцепват от ИТН, могат да не подкрепят вота на недоверие. Да се опитат да се върнат на платформата, на която бяха избрани. В рамките на седмица - две те предадоха своите избиратели. Сигурно ще има нужда от персонални промени в правителството", заяви зам.-председателят на НС от квотата на БСП Кристиан Вигенин пред Нова тв.

По думите му напрежение в парламента има. "Нищо в пленарната зала не се е решило с физическа сила, въпрос на гласове и политическа воля. Има мнозинство, което в негативен смисъл е в състояние да събере достатъчно гласове, за да отстрани председателя на НС. Тези партии очевидно имат съвпадащи интереси. Вотът на недоверие не е предрешен, защото там има по-различен залог. Може би до сряда, когато ще се гласува, ще настъпи успокояване на ситуацията", посочи той.

Oще по темата

Според него БСП няма да се бърка в избора на евентуален нов премиер. "Основна задача на ПП е да осигури мнозинство, не е наша задача. Към тях са и критиките, ние заставаме твърдо за тях. Възразявам да се говори, че едни депутати може да бъдат пазарувани. Радев може да подкрепи правителството в по-голяма степен", смята Вигенин.

Той не смята, че подкрепилите ГЕРБ ще постъпят логично. "Не мога да си представя какво равнище на политическа хигиена биха имали гласувалите за сваляне на правителство по предложение на ГЕРБ. Властта има проблем с подкрепата след оттеглянето на ИТН, но той може да бъде решен", подчерта Вигенин. И допълва, че ако има начин недоволството на ИТН да бъде преодоляно и те да се върнат в коалицията, той би го подкрепил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 година

абе социалисти БСП излизайте от коалицията , не ви ли е срам , Нинова гробокопач си ти

35

ББ

преди 1 година

До Анонименспоко бре диана,ще си докараш някой инфарт...те предстоят,не че ще ни липсваш...мали доста квалификации сте запомнили с доганя и боко,я дай и факти и аргументи моля...аз мога за грабежите на доган и роби му боко-копейкин-слави!...пеевски е касичка...тъпчещта по острови и ...ПП спряха кражбите и става страшно...бих размазал хамид с тупаници...и бих лежал...нагъл и подъл ц.г.нин като...Ментата,ама заплашвайте си ме...чакам ви,а късмет да се срещнем!!!

34

Анонимен

преди 1 година

И този не е в час,както винаги досега! Що за наглеци,не ги искат в селото,а те питат за поповата къща! Още не искат да вденат,че ще бъдат изметени! Тях няма да ги има,той щял да прави персонални промени! Боже,с какво сме заслужили всичката тази *** от неадекватници,демагози,корумпета,далавераджии,интересчии,безхаберни нахалници,*** нагаждачи,крадци и продажници на РОД и РОДИНА?! Оставка на търтеите,които съсипват ДЪРЖАВАТА ни!!!После и съд за безследно изчезналите девет милиарда !!!

fallback