Бившият председател на Народното събрание и бивш лидер на БСП Михаил Миков вижда изход от политическата криза с избори, като очаква вотът да бъде през есента. Той прогнозира ниска избирателна активност.

"Може би това е първият кабинет, който няма програма за управление. Може би е първият кабинет, който няма ясна законодателна програма, която да отразява политически приоритети. Някои от тях не разбраха за 6 месеца какво се случва. Беше пропуснато много време от лидерската група и правителството, движиха се без компас. Това е провал", коментира Миков пред Bulgaria ON AIR.

"Разпределиха си министерствата, както някога са се разпределяли феодалните имения. Замерянията с "мафията" излъчват ниска политическа култура, търсене на пиар ефект, политическо надвикване. Къде са гражданите и техните интереси в това море от взаимни обиди? Когато кофите с черна боя са хвърлени по тези, с които утре би трябвало да търсиш път за общи решения", допълни той.

Според него въпросът, който стои днес, е ще се преформатира ли мнозинството в парламента, а смяната на председателя на парламента ще бъде ясна индикация за това.

Миков смята, че Никола Минчев ще бъде свален.

"От "Продължаваме промяната" могат да намерят подкрепа от всеки, но това е шанаджийство в политиката, това е бракониерство. То изкривява резултатите от изборите и всяка партия е изключително ревнива. Такава промяна на броя не е само аритметика", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase