Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase