Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася днес в Народното събрание вот на недоверие към Министерския съвет "заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика".

Още по темата
"На тази мъка трябва да се сложи край", заяви зам.-председателят на партията Томислав Дончев. „Мъката е за всички партньори, за народните представители в отчаяните им опити да измислят аргумент защо това правителство трябва да съществува, за министрите, но най-голяма мъка е за министър-председателя да посреща отговорностите си, мъка е и за хората“, каза Дончев.

„Изготвени са мотивите за вота, ще поканим на консултации представителите на всички парламентарни групи, като започнем от най-малката“, уточни Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Сред мотивите за вота е комплексният провал на кабинета, той няма секторни измерения, посочи Томислав Дончев. Но най-осезаем по думите му е провалът в сферата на публичните финанси и икономиката - нещо, което всеки български гражданин може да усети по джоба си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase