Снимка: БГНЕС
fallback

Според председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски е безотговорно в настоящата тежка ситуация да се внася вот на недоверие срещу правителството.

Ако той успее, това ще е пагубно за България и за обществото, а не за партиите, смята социалистът.

Oще по темата
"Във военна криза, икономическа, социална, инфлация, чакат ни тежки есенни месеци, да хвърлиш държавата в предсрочни избори е безотговорни. Хората очакват актуализация на бюджета, приемането на закони за Плана за възстановяване и устойчивост. Искаме да дадем на България управлението, което да реши тези проблеми, а никой от нас не се е вкопчил в това управление", коментира Свиленски.

Според него вотът на недоверие няма да успее да свали правителството, защото има достатъчно депутати, които не искат държавата да бъде хвърлена в хаос.

"А и не се знае какво ще стане след тези избори, защото няма ясно изразен субект, който да е ползва с доверието на избирателите и това означава една спирала от избори", посочи той.

Свиленски отсече, че в рамките на този парламент никакво правителство освен това, което управлява в момента, не е възможно да се сформира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Илиана

преди 1 година

И аз съм на това мнение, че не трябва да се маха това правителство. Не трябва!!!

33

Анонимен

преди 1 година

Нямам представа на колко години сте, вие, които настоявате за незабавни избори. Пазарувате ли, ядете ли, карате ли коли, купувате ли си дрехи, сметки плащате ли? Страшното предстои. Магазините се опразват, няма начин да не сте го забелязали. Изборите са добро нещо за демокрацията. Но бюджетът и накои други закони трябва да се приемат, за да се облекчи животът на хората. Страшно време ни чака, и това не е сплашване, а самата истина. Добре е да се приеме бюджетът. Разум ни трябва, за да оцелеем..

32

баба мара

преди 1 година

оставка и нови избори вие които стоите зад гърба на нинова унищожихте бспна изборите ще се видите къде сте в класацията

fallback