fallback

"Ясно е, че на провелите се 3 коалиционни съвета, с ИТН е постигнато съгласия по бюджета и сега би било странно, ако не го подкрепят", коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Стоил Стоилов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Този бюджет е изключително важен за българските граждани.
Oще по темата
В него са заложени антикризисни мерки за хората с най-ниски доходи. Ако не бъде приет, ще бъде много лошо за гражданите с най-ниски доходи. В ИТН има хора, които твърдят че са добри финансисти. Един бюджет, за да бъде балансиран, трябва да има колкото приходи, толкова и разходи. Ще бъде много странно те да подкрепят само разходната част, където са заложени социалните мери, а да не подкрепят останалата част, където са заложени приходите. Притеснявам се, че между четенията могат да бъдат направени притеснителни предложения", предупреди народният представител от "Продължаваме промяната" пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител уточни, че дефицитът като процент от БВП не се променя, общият дълг е намалял, а пари има.

Стоилов е категоричен, че страната няма нужда от предсрочни избори. Това мнение изрази и колегата му от ПГ на "БСП за България" Ирена Анастасова.

"Народът кака казва. Моите впечатления от последните два дни са, че хората не искат нови избори, искат мерки и държавата да им помогне, за да преживеят тези тежки времена", каза депутатът от левицата.

Тя очаква ИТН да подкрепят актуализацията на бюджета.

"Можеш да подкрепиш Закона за ДОО, бюджета на НЗОК, но ако не си подкрепил големия бюджет, значи нищо не си направил. Когато някой казва, че ще подкрепи социалните мерки, означава, че ще подкрепи и големия бюджет", коментира Анастасова.

Тя подчерта, че за хората е важно да получат социалните помощи, които са в антикризисните мерки. И уточни, че Националният съвет на БСП ще вземе решение, ако се стигне до ситуация, в която президентът връчи мандат за управление на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Изненаданите са малко, неизненаданите знаят че ИТН са резервните играчи на ГЕРБ. Нищо ново под слънцето, както е казал поета.

12

тя

преди 1 година

Чалгара само искаше - постове и пари , само това го интересуваше , а какво ще кажете за външната му мисирка , такава никога не сме имали !

11

Анонимен

преди 1 година

Тез са толкова прости и алчни, че сами се свалиха.Пак има думата Радев! Ще става квото има да става.

fallback