Снимка: БГНЕС

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече затварянето на въздушното пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров "метод на брадвата и пещерата", за да се покаже "солидарност" в Европа.

По-рано съседните на Сърбия страни затвориха въздушното си пространство за самолета на Лавров, който трябваше да посети страната на 6-7 юни. След това министърът заяви, че Русия е поканила сръбския външен министър Никола Селакович да посети Москва в близко бъдеще.

Още по темата

Според Захарова "редица младонатовски държави показват, че са настроени срещу Сърбия по този начин". Тя заяви, че е невъзможно и нелепо Русия да блокира международните си контакти, като подчерта, че Лавров и неговата делегация вече са направили посещения в Близкия изток и Азия. "Дори не говоря за контактите с най-близките ни съседи, те са 24 часа в денонощието", добави тя.

"Солидарността не работи, тя се разпада пред очите им, така че с такива първобитни методи - да не дадат физическа възможност да се отговори на поканата от Сърбия и да се осъществи посещение, те се опитват да демонстрират нещо", каза Захарова в ефира на телевизионния канал "Мач", а откъс от видеото е публикуван в нейния канал в Telegram./БГНЕС, РИА Новости


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase