Снимка: БГНЕС
fallback

Антикорупционната комисия не прави нищо в този момент. Коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство. Това коментира премиерът Кирил Петков след като взе участие в поклонението на връх Околчица по повод отбелязването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Относно номинациите за ръководните органи - това ще бъде дълъг процес и всеки от коалицията ще трябва да посочи свой кандидат, поясни още министър-председателят.

Дали силовият министър е подходящ за ръководството на КПКОНПИ, Петков каза: „Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Аз лично му имам голямо доверие”, посочи той. И допълни: „За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме. Не е добре преди да е съгласувано с коалиционните партньори, да се говори по медиите”, добави още той.

Петков заяви, че няма да се направи нищо по темата за РСМ без парламента. „Това е решение, което трябва да се реши национално. Преди да вкарам този въпрос в парламента, правителството няма да направи нищо, без тази подкрепа”, уточни още той.

„Винаги сме готови да разговаряме с всички наши европейски партньори, ако имат някакви предложения, които са смислени. Те трябва да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, аз ще мина през българския парламент”, категоричен е министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Професионализмъ, далновидността, житейския опит на Бойко Рашков са безспорно много полезни. Очакванията ми от дейността му е, че наистина ще успее да ни освободи поне малко от тоя кошмар на корупция и беззаконие.Почти няма управленец без собствена фирма или да не участва в такава, макар и прикрито.

23

Гражданин

преди 1 година

Е, какво да ти кажа, продължавай да му имаш доверие.

22

Майора

преди 1 година

Жалко просто Киро , ти освен да теглиш непрекъснато заеми и да лъжеш за всяко нещо , друго знаеш ли? България не ти е фирмата че ако не успееш да ги върнеш , ще в фалираш! Навремето отстраниха шеф на КПКОПНИ заради законна тераса , а ти искаш да слжиш за шеф човек имсщ 22 имота само с една заплата? Много бих се радвал да кажеш как става това нещо!

fallback