Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американски изтребители F-35 са кацнали в авиобаза "Граф Игнатиево" като продължение на мисията на НАТО за охрана на въздушното пространство на България.

Съобщението е на Съюзническото въздушно командване на НАТО в Туитър, но в него не се посочва броят самолети, предаде БНТ.

В края на май трябваше да приключи мисията на четири нидерландски F-35 у нас, но в настоящото съобщение се набляга, че американските изтребители са се присъединили към мисията на Нидерландия.

Пред БНР във вторник министърът на отбраната Драгомир Заков посочи, че има "много процедури, които позволяват презгранично използване на Air Policing, така че има много варианти". И че "България ще продължи да бъде подпомагана. Няма да бъде оставена".

В съобщението на базираното в база Рамщайн, Германия командване се посочва, че разполагането на американски F-35 у нас изпълнява "мисия на дълъг обсег до България в подкрепа на дейностите на НАТО за бдителност на източния фланг".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Чупи

преди 1 година

До аз: И от кого ни охраняват? От Русия ли? Че 90% от българите ще ги посрещнат като скъпи гости а останалите да бягат в Гърция, Турция и Румъния НАТО да ги "брани"!

63

ДА

преди 1 година

***,много сме благодарни-нема що!От кого ни охраняват!?Заради тях ни бият градушките и ще мрем от глад и фалити,гадове ниедни!

62

Анонимен

преди 1 година

затова забраниха противоградните ракети за да не ги свалят

fallback