Снимка: БГНЕС
fallback

Не мога да потвърдя отделни покани или непокани. Темата е в ръцете на дипломатите, заяви премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел.

Oще по темата

Петков каза това, след като БГНЕС писа, че в най-скоро време ще бъде организирано посещение във Франция на президента Румен Радев и премиера. В тяхната делегация ще има и представител на външното ни министерство. В Париж се очаква те да одобрят предложение на Еманюел Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

На ниво МВнР се върши много голяма работа, за да се види какви са всичките възможност за напредък по темата РС Македония. Но не може нищо да потвърдя, каза Петков.

Той увери, че преди каквото и да се направи, каквото и да се договорят дипломатите, ще се премине през парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

До ЛьольоИ ТОВА Е ВЯРНО, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ! БОГ ДАВА ВСИЧКО НА БЪЛГАРИЯ, РАЙСКАТА БОЖИЯ ГРАДИНА, НООО .......В КОШАРА НЕ ВКАРВА!!! ТРЯБВА НИЕ ВСИЧКИ ОБЕДИНЕНИ ДА СЕ РАЗМЪРДАМЕ!!! ЖИВЕЕМ В КРАЯ НА ВРЕМЕНАТА...НА РЪБА НА ТЕРМО.ЯДРЕНА ВОЙНА...!!!А ПРОСТО КИРО СЕ ЗАПИСА С ВЕЧЕ С НА-ЧЕРНИТЕ БУКВИ В БГ ИСТОРИЯ!ОСТАВА САМО ПАК ДА ПРЕКЛОНИглавица и/ИЛИ... да .ДА/НЕ ПРЕДАДЕ МНОГОСТРАДАЛНА МАКЕДОНИЯ!!! МАКЕДОНИЯ Е НАША И БЪЛГАРИЯ Е ТЯХНА!!!АМИН, ДА ДОЙДИ ГОСПОДИ ИИСУСЕ ХРИСТЕ!

23

Стамболов

преди 1 година

ЕС, САЩ и нашият недостстъчно осведомен лремиер би трябвало най-сетне да осъзнаят, че тук не става дума за неотстъпчивост поради някакъв банален двустранен културно-исторически спор с елита на РСМ, а за грубо погазване от него на европейските Копенхагенски критерии т.е. за погазване на основни човешки права, за ксенофобия и дискриминация и за системна недобросъседска политика. Явления, които са плод на продължаваща от десетилетия югокомунистическа държавна идеология на фалшифициране и отричане на българското културно-историческо наследство в Македония с цел насаждане на враждебност и

22

Северно Маке

преди 1 година

Е ся ке ви станем душманин у ЕС!

fallback