Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Коалиционният съвет тази вечер да следва постигнатите с консенсус становище и предложения от Консултативния съвет за национална сигурност от месец януари по темата за Република Северна Македония, заяви президентът Румен Радев.

Надявам се, че заради фокуса на правителството върху външната политика, то няма да губи от поглед тежката социално-икономическа криза в страната. Очаквам устрема и енергията, които се влагат за решаване на проблемите на РС Македония за нейния път към Европа, да се прилагат и по отношение на българските граждани, бедността и инфлацията, каза още Румен Радев.

Той не даде отговор на въпроса дали ще свика КСНС по темата за Северна Македония, както и дали социалната политика и високите цени са повод за свикването на консултативния орган към президента.

Нека мине Коалиционният съвет тази вечер, да чуем какво мислят партиите, каза още Радев.

Относно т.нар. български „Магнитски” Радев заяви: "Очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни закони и човешки права, за да се търси справедливост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

не на мен

преди 1 година

Комунистите за пореден път се опитват да преметнат народа. Това че този внук на ВКР, трето поколение комунист идва от Канада с нищо не го прави по-малко комунист. Той и Георги Пирински беше роден в Ню Йорк.

47

Радев на съд

преди 1 година

Радев е вреден за обществото и трябва да му бъде потърсена отговорност. Престъпленията са икономически, а не политически.

46

Анонимен

преди 1 година

cobra ide jega.

fallback