Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Заместник-държавният секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид ще бъде в София днес и утре за поредица срещи на високо равнище, за да потвърди силното двустранно партньорство между САЩ и България, се казва в съобщение на американския Държавен департамент.

Oще по темата
При посещението си Донфрид ще се срещне с високопоставени представители на българското правителство и с лидери на политически парти и ще обсъди редица ключови въпроси като двустранното сътрудничество в сферата на сигурността, единния отговор на НАТО на непровокираната война на Русия срещу Украйна, американския ангажимент за укрепване на енергийната сигурност на България, усилията за борба с корупцията, както и други регионални въпроси, изтъква външнополитическото ведомство на САЩ.

Това е поредният от серия контакти на високо равнище между САЩ и България, се казва в съобщението. Съвсем наскоро вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, американският държавен секретар Антъни Блинкън, съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан и заместник-държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд се срещнаха с премиера Кирил Петков при посещението му във Вашингтон на 9 и 10 май. През март министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посети България, а през февруари в София беше съветникът в Държавния департамент Дерек Шоле, се казва в съобщението.

Посещението на Донфрид ще надгради тези скорошни контакти и ще подготви почвата за следващата среща в рамките на двустранния американско-български стратегически диалог, която ще бъде проведена по-късно тази година, изтъква Държавният департамент, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Стамболов

преди 1 година

ПП на Кирил Петков и Асен Василев и ДБ са редкия шанс на българския народ да се отърве от задушаващата корумпираща хватка на Кремълския олигархичен октопод. В името на бъдещето на децата ни сме длъжни да ги подкрепяме с всички сили !

39

От народа

преди 1 година

Продължаваме Терора,.а не продължаваме промяната трябва да се казва тази партия. Нищо хубаво не чакайте от САЩ. Тях не ги интересува България. Те искат да правят война, за да печелят. Ние сме зле управляване на колония на американското посолство. Трябва да се отървем от тях! И ще стане! Тдб

38

Не е баш тъй

преди 1 година

До До Хр Христов: "По-добре слуга на умен и богат господар, отколкото господар на *** и прошляци". Слугата си остава слуга. А да си господар на г'лупаци съвсем не е толкова лошо. Точно г'лупаците се управляват най-лесно. Ние сме жив пример за това.

fallback