Снимка: БГНЕС
fallback

Управляващите партии се събират на коалиционен съвет по повод на антикризисните мерки, които предприема държавата във връзка с високата инфлация.

При премиера Кирил Петков ще бъдат лидерите на четирите партии в управлението, за да излязат с обща позиция за това как държавата ще подпомогне бизнеса и физическите лица по време на криза.

Планът на "Продължаваме промяната" съдържа 14 мерки и предвижда от 1 юли минималната пенсия да се увеличи от 370 на 450 лв., а максималният осигурителен праг да стане 3400 лв.

По-високи помощи за отглеждане на дете и компенсации за физическите лица при зареждане на горива са част от останалите антикризисни мерки, които ще обсъжда управляващата коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Кико

преди 1 година

Само стария Кокорчо гледа "умно", всички останали в радостна еуфория от "попарата" която забъркаха!

20

Анонимен

преди 1 година

Явно не ти се е случвало да излизаш в болнични за по-дълго време. Получаваш примерно бруто 7000 лева, от които взимаш чисто (нето) 5928 лева. При 3000 лева максимална осигурителна сума, ако излезеш в 6 месеца болнични, ще получиш почти по 2400 лева средно на месец, което е с 3538 лева по-малко на месец. Като се пенсионираш пенсията ти ще е повече от два пъти по-ниска, отколкото ако осигуровката е била върху 7000 лева.

19

Анонимен

преди 1 година

Ако наистина взимаше много пари, щеше да ти е ясно защо ниския максимален осигурителен праг прецаква високоплатените за болнични, обезщетения и накрая за пенсията.

fallback