Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

"Опитах се на последния коалиционен съвет да предложа мерките на "Има тъкав народ", но времето не стигна и те не бяха чути, надявам се това да се случи тази седмица, но мерките са закъснели. Аз още от март месец подчертах, че инфлацията надвишава 10%.

Oще по темата
Трябва да има междуведомствен съвет, който да заседава на всеки три месеца". Това обяви представителят на ИТН Любомир Каримански пред Нова тв.

Според него е нормално изпълнителната власт да свиква такъв род срещи.

"БСП, "Демократична България" предложиха свои мерки, но такава среща не бе свикана. Не бива отделните формации да си приписват конкретни мерки. Споразумението стриктно трябва да се спазва. От всички мерки по-голямата част не са комуникирани с ИТН. Това важи и за 20% увеличаване на пенсиите. Има отстъпление от това. Аз ще настоявам за свикване на коалиционни съвети при всяко нарушаване на споразумението, като това за увеличаване напенсиите с 20%", заяви още Каримански.

"Твърдо не е взето като решение за мярката 25 стотинки отстъпка на литър при зареждане на 50. Може ли всяка една бензиностанция да е оператор на лични данни? Такива мерки не са съгласувани и с бюджетна комисия", отбеляза депутатът от ИТН.

За него приети сега антикризисни мерки няма да могат да влязат в сила през следващите два месеца, като част от тях имат нужда и от европейска нотификация.

До 50 литра месечно може да зарежда всяко едно физическо лице, ако иска да се възползва от отстъпката от 25 ст. за литър заредено гориво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ЧалгаПитек

преди 1 година

Лъжете бе шефе:1. Мажоритарен вот. 2. Един лев субсидии. 3. АЕЦ Белене. 4. 120 депутати. 5. МАКЕДОНСКИЯ КОСМОНАВТ. И сега какво правим????

4

Off

преди 1 година

Този човечец излезе доста *** и озлобен.

3

Lina

преди 1 година

И насам - натам - са мноого обидени, че не им позволиха да си изпълнят таргета - да садят бнб на доган бей, чрез този доказан престъпник, фалирал поне 3 банки.

fallback