Снимка: БГНЕС
fallback

Толкова много неистини изречени по толкова несистематичен начин не съм чувал от оплаквачките ГЕРБ от доста време насам. Така отговори на обвиненията на декларацията на партията на Бойко Борисов финансовият министър Асен Василев.

Той отново напомни, че през март е отчетен най-високият износ и най-големият ръст на производството в страната.

"Единствени фирми, които имат сериозни затруднения са фирмите, които са свикнали да получават пари от държавата", коментира Василев.

Oще по темата
"За другите фирми в момента цената на тока за тях е същата както беше септември-октомври миналата година, Данъчното бреме е по-ниско, защото отменихме няколко данъка. По- високи са минималната заплата и пенсиите, нещо което вие 12 години не правихте", обвини Василев.

Министърът припомни, че данъчните облекчения за семейства са по-високи, детските градини са безплатни.

"В резултат на вашата политика 10 000 деца в София нямат място в детска градина, това е вашето наследство. По 30 километра на година пътища сте строили. При тези темпове ще трябва да строим "Хемус" още 10 години“, коментира министърът.

Той обвини Десислава Атанасова, че е излъгала като е казала, че дългът на България е нараснат със 7 милиарда лева, защото всъщност е намалял с два милиарда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Просто

преди 2 години

"...Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари! Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? .."Хубаво го е казал Алеко. Има ли кой да ви вярва на всичките вас?? Който дойде на власт се занимава да ревизира и плюе предните властимащи и толкоз. За народа нищо. В Харвард не ви ли научиха, че само с критики и лъжи до никъде не се стига?! По делата ви познахме вече.

107

Анонимен

преди 2 години

Тези ни вкараха в невиждана криза. Наглеци, изчезвайте

106

До един по-долу

преди 2 години

България както е уволнила ББ така и ще го върне.

fallback