Снимка: БГНЕС

Толкова много неистини изречени по толкова несистематичен начин не съм чувал от оплаквачките ГЕРБ от доста време насам. Така отговори на обвиненията на декларацията на партията на Бойко Борисов финансовият министър Асен Василев.

Той отново напомни, че през март е отчетен най-високият износ и най-големият ръст на производството в страната.

"Единствени фирми, които имат сериозни затруднения са фирмите, които са свикнали да получават пари от държавата", коментира Василев.

Още по темата
"За другите фирми в момента цената на тока за тях е същата както беше септември-октомври миналата година, Данъчното бреме е по-ниско, защото отменихме няколко данъка. По- високи са минималната заплата и пенсиите, нещо което вие 12 години не правихте", обвини Василев.

Министърът припомни, че данъчните облекчения за семейства са по-високи, детските градини са безплатни.

"В резултат на вашата политика 10 000 деца в София нямат място в детска градина, това е вашето наследство. По 30 километра на година пътища сте строили. При тези темпове ще трябва да строим "Хемус" още 10 години“, коментира министърът.

Той обвини Десислава Атанасова, че е излъгала като е казала, че дългът на България е нараснат със 7 милиарда лева, защото всъщност е намалял с два милиарда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase