Снимка: НОВА

"Управлението е слабо и хората търсят алтернатива. Партията на Янев е припозната като такава.

Още по темата
Колкото повече скандали, толкова повече електорална маса за "Български възход". Това обяви пред Нова тв Росен Карадимов от Юридическия факултет на СУ.

Според него , има закономерност - когато започваш с нова политическа формация трябва да си натрупал институционален рейтинг. По думите му има реабилитация на ГЕРБ, а БСП бележи ръст на подкрепата.

"Конструктивната опозиция изчиства имиджа им, арестът на Борисов ги мобилизира и легитимира. Не е невъзможно ГЕРБ да участва в коалиция след нови избори, дори ще бъде полезно. Още по тяхно време изостанахме в прилагането на мерките, които се забавяха. Сега се вижда усещане за хаотичност. Решава се не проблемът, а последствията от него", посочи той.

"Около 10% може да е тавана на "Български възход" на Стефан Янев, почти сигурно ще влезе. Сегашната конфигурация не може да се повтори. Голям проблем е къде ще стои ГЕРБ. Не виждам коалиция, която да не може да се случи. Единствено "Възраждане" е далеч да бъде допусната във властта". Това заяви математикът проф. Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase