Снимка: Bulgaria ON AIR

"През годините всички преговори, които се водят между вече няколко правителства и европейските институции, конкретно Европейската централна банка, са много непрозрачни и не знаем на затворени врати какви разговори се водят, но в повечето случаи инициативата изглежда идва по-скоро отвън, отколкото отвътре, защото тук, вътре в България, това не е супер актуална политическа тема и сред по-голямата част от населението има лек скептицизъм по отношение на приемането на еврото.

Още по темата
За много европейски политици еврозоната е символ на мечтата за все по-голямата федерализация на Европейския съюз и единството на Европейския съюз", заяви икономистът Георги Вулджев пред БНР.

"Присъединяването на нови членки до голяма степен ще вдигне престижа на самата еврозона, отколкото да вдигне нашия престиж като страна членка на Европейския съюз", добави Вулджев.

"Еврозоната се поддържа жива, откакто се случи голямата евро криза между 2010 и 2014 година, всичките икономически проблеми, които много държави имаха тогава и продължават да имат до ден днешен. Това, което държи идеята за този валутен съюз жива до ден днешен, е просто присъединяването на нови членки", добави още икономистът.

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 месеца

Абе,нескопосан "умник",къде го виждаш това единство,като ние сме натикани ВЕЧНО на дъното на юроспийския "съюз"(за което всички ни се подиграват),с вечно мижави доходи,а други се ширят на първите места с неколкократно по-високи доходи и никой в напъни за "единство" не тича да ги сподели с нас!Аман от нагаждачи и продажници!!!

8

Анонимен

преди 10 месеца

Аз пък си мислех, че цветовете на дъгата са символа...

7

Анонимен

преди 10 месеца

Този на снимката и ПРОСТО НАСКО да не ползват един и същи дилър?