Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Чехия по покана на чешкия си колега Милош Земан. Официалната му програмата му започва утре, 10 май. Визитата ще продължи до 11 май.

В делегацията на българския държавен глава е министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на българския бизнес, съобщава БТА.

Президентът Радев ще проведе среща на "четири очи" с чешкия си колега Милош Земан. Програмата на държавния глава предвижда среща и с Маркета Пекарова-Адамова, председател на Камарата на депутатите в парламента на Чешката република, както и с министър-председателя Петър Фиала.

Президентът Румен Радев и министърът на промишлеността и търговията Йозеф Сикела ще открият Чешко-български бизнес форум под мотото "Заедно постигаме повече".

Българският държавен глава ще се срещне и с наши сънародници, които живеят в Чехия. По официални данни българските граждани, трайно пребиваващи на чешка територия, са около 17 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

пасарела

преди 1 година

Нали го видях как чества по руски 9 май , а го завоалира като Ден на Европа !! Пълен проводник на Митрофанова , без национално съзнание ! Ама пък ;големият ; брат показва това , което е истина за нашите русофили ! Широка Руска душа , на която света не стигна !! Аман , Брато !!

25

Анонимен

преди 1 година

Там да си остане

24

Анонимен

преди 1 година

Някой интересува ли се от него в Чехия? В Европа? В Щатите? Учудващо е, че не е на посещение в Раша, само там ще е добре приет.

fallback