Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Извънреден експертен съвет на управляващата коалиция ще се проведе тази вечер. Той е свикан от вицепремиера и финансов министър Асен Василев, потвърдиха за "Хоризонт" източници от управляващата коалиция.

Темите са Националният план за въвеждане на еврото и антикризисните мерки на кабинета, потвърдиха за БНР източници от управляващата коалиция.

Националният план за въвеждане на еврото беше включен като точка в дневния ред на последното заседание на Министерския съвет, но отпадна след остро възражение на председателя на Бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН.

От парламентарната трибуна той възрази срещу липсата на дискусия в парламента и между коалиционните партньори и напомни, че в коалиционното споразумение е записано, че приемането на такъв план трябва да стане след обществено обсъждане.

Експертният коалиционен съвет ще се проведе в Министерството на финансите в отсъствието на премиера Кирил Петков, който е на двудневно работно посещение в САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Трудно е

преди 1 година

За първи път има премиер, който обеща и прави всичко за да се бори с корупцията. Противодействат му...1. ДПС 2. Тиквата 3. БСП 4.Всякакви оядени и облизващи доскоро трапезата на господаря...като пътищари,превозвачи,несменяемият среден ешалон в общините, министерства и ведомства.5. Руската агентура на всички нива. Подкрепям тези хора от все сърце.

31

Феик

преди 1 година

Краволандия по подхожда на тая окрадена и убита държава.Вижте другите държави как се развиват .

30

До 16

преди 1 година

Киро е на кирия в САЩ,него не го мисли;)Замисли се,че това,което става,е все още без преки,директни санкции срещу доставките на петрол(дотук са само косвени)...

fallback