Снимка: БГНЕС
fallback

Напрежението в коалицията за броя на местата в парламентарните комисии беше потушено след близо 6 часа спорове и много извънредни почивки.

ИТН поиска да бъде взето по едно място в комисиите по правни въпроси и по бюджет и финанси от ДБ и да бъдат дадени на ИТН, но след като управляващото мнозинство се събра извънредно, промениха намерението си.

Така в крайна сметка, за да се реши проблемът, депутатите увеличиха членовете на двете комисии с по един и от 23 те станаха 24. По този начин ИТН получи по трима представители, а ДБ запази своите двама.

От опозицията се възмутиха от спора на управляващите.

„От 9 ч. се занимаваме с бройките между вас в комисиите, нищо не сме свършили още. Днес българският парламент не е работил нищо, това ако е връщането на авторитета на български парламент, то до дни ще е равен на вашия авторите от ПП, което е голям проблем“, скочи Тома Биков от ГЕРБ.

„Не намирам за справедливо една ПГ, която се състои от 25 депутати да има трима депутатите в една от водещите комисии, а ПГ с 59 да има петима. Представителите на гласувалите за тях трябва да имат своето представително и числово отражение в органите на парламентарната власт“, обвини и Десислава Атанасова.

„Рушите институциите, правовия ред, парламентаризма, осъзнайте го, докато е време, защото някой ден няма да ви има, но в архива ще останат срамните решения, които вие гласувахте и най-опасното е, че ако някога други такива се появят изневиделица като вас, ще се позовават на тях“, скочи още тя.

Алексанъдр Ненков коментира, че ИТН искат да покажат мускули, защото не избраха техният кандидат за управител на БНБ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ отбеляза, че има множество кризи в страната и война в Украйна.

„Има много тревоги в народа, ние политиците носим отговорност да решаваме проблемите на хората и да създаваме по-добри условия за живот, за по-добър утрешен ден и в частност по-голяма отговорността на управляващите за решаването на проблемите на хората, но днес от 9 ч. С какво се занимаваме, кои проблеми на гражданите решихме“, риторично попита той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Само при разпределяне на баницата работят много активно. То разпределят, то преразпределят, май само постовете ги интересуват истински. А Киро що нервничи, днес и на протестиращите работници заявил, че в тоя кабинет той ще казвал какво да се говори. И те напуснали. Бреййй, много насериозно са се взели кирчовците......

8

ха-ха-хи

преди 2 години

...увеличиха членовете на комисиитъе и някои дУУУпетати се облажиха от допълнителни възнаграждения като членове на тези комисии...А НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ и инфлация до 100%....

7

снимкатаЕпоказателна

преди 2 години

ПАЗАРЛЪЦИ като на Женския пазар....Ицо-лодкаря брои на пръсти, оная рошавата зад него го контролира,ония гологлавия анаЛизира...а Андрей Гюров внимателно слушка и пресмята ДАЛАВЕРАТА...

fallback