Снимка: архив, БГНЕС
fallback

След като в декларация от името на ПГ от ИТН настояха планът за въвеждане на еврото да бъде обсъден от парламента, от политическата сила отправиха и критики към финансовия министър Асен Василев.

Oще по темата
„Толкова важно нещо в държавата като плана за приемане на еврото, което засяга всеки един български гражданин, джоба и спестяванията му, финансовият министър се опитва да го решава еднолично, без да се допитва до парламента“, упрекна Тошко Йорданов.

Според него именно парламентът е мястото за обсъждане на плана, за да може да се обсъди от широк кръг от представителите на народа.

„Асен Василев се опитва да действа като самодържец във финансовата сфера, това е абсолютно недопустимо", коментира Йорданов.

Любомир Каримански настоя, че планът не трябва да бъде приеман на тъмно и набързо.

Според него процесът по изтегляне на националната валута е изключително сложен и труден, затова от ИТН искат да знаят как ще бъде включен в този национален план, кои органи са ангажирани и как ще бъде разпределено във времето.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Тошко Африкански да спре с маймуннскките си номера. Има си фалирала телевизия за майммуннски номера.

28

до 32

преди 2 години

Стойността на лева (курса) се определя от еврото (напрактика се правалутира). Преди това беше от Германска марка, но след като минаха на евро се промени. Самостоятелна валута последно имаше когато раздаваха хилядарки в магазина. Не е трудно да схванеш защо.

27

Анонимен

преди 2 години

Тъй като ги гледам ... сещам се само за едно: Изтеглят националната валута, уж заради евро и беж кой откъде е. ".... от ИТН искат да знаят ......, кои органи са ангажирани и как ще бъде разпределено във времето".

fallback