Снимка: БГНЕС

В самонадеяност и самодостатъчност, която понякога граничи и с арогантност, обвини лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ управляващите.

По думите му това е най-слабият кабинет от края на комунизма.

"Това правителство прилича на клуб по интереси, а не на правителство. От ДПС призоваваме в тези тежки и трудни времена, при тези множество кризи да има разум и мъдрост, призоваваме за диалог между власт и опозиция, към нормализация на държавността“, каза той.

Още по темата
Карадайъ отсече, че настоящите управляващи си приписват търсене на ценността система, която вече е определена.

"Но и тази историчност, която си приписвате днес, и евроатлантическа ориентация, която си приписвате само на вас, да ви напомня, че историята не започва от вас, посоката за развитие на страната е очертана отдавна – членството в ЕС и НАТО“, коментира той.

"Този ценностен избор е направен и няма нужда от този драматизъм за ценностните избори, които днес се опитвате да посочите в тази зала. Това, което оценявате като стабилна коалиция, точно в нея има проблем с ценностното развие на България", отсече още лидерът на ДПС.

Той обвини правителството, че няма мерки за борба с кризите, все още действащ план за възстановяване и устойчивост, все още няма оперативни програми все още няма гласуван бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase