Снимка: БГНЕС
fallback

Днес поисках оставките на изпълнителния директор на Български пощи и на целия състав на съвета на директорите, съобщи принципалът на пощите вицепремиерът Калина Константинова.

За Български пощи се загори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване. Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да включи Български пощи в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви вицепремиерът.

По думите на Константинова пощите са безценен държавен капитал и на много места те са единственото лице на държавата за хората. Тя даде примери с редица европейски държави и заяви, че вместо повод за гордост, нашите пощи са повод за срам.

Годишно пощите получават 80 млн. лева държавно финансиране. Ние заварихме дружество, което систематично и последователно е било водено към фалит. Министерство на финансите на ГЕРБ системно е недофинансирало Български пощи, въпреки поетия ангажимент. Къде са отишли десетките милиони, които са били предназначени за пощите е загадка, заяви още Калина Константинова.

Тя съобщи, че под 2% дял имат Български пощи при куриерските услуги. Според нея никой собственик не би финансирал губещи услуги./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Анонимен

преди 2 години

То фирмата дето иска да ги оправя ги е хакнала :))) Милионите ще Фърчат :)))

110

ББ

преди 2 години

в руското посолство има около 200 служители...боже нечовешка работа кипи...чак ни спрахя газа по нейзтекъл договор...обаче тея 200 бачкат с костя и нинова...дават им информация предните,обслужват путин да всява разделение и страх...да ви владее като предмети...за хора ви нямат бре...позорно е,те се противопоставяха на Априлското едни на Съединението...да не ядосаме я султана я руският...хора имате примера Украйна как се брани Народ,Семейство...спечелиха уважението и подкрепата на целият Свят!!

109

ББ

преди 2 години

хаха пощите са...като горите...като земеделието ни...като армията ни...като...куче касичка...само се грабят бре,всеки отвас го вижда ежедневно...и си завирате главите...защото сте страхливци...ама това са вашите животи...украйнците умират за свободата си...вас ви е страх да изразите мнение...позор сте за децата си...ще се отричат от вас,наказателна...оставките са насърчаване за следващите...Съд и Затвор за безотговорност и престъпления!!!така е в Проспериращият Свободен Свят!!!.и гешев...

fallback