Снимка: БГНЕС
fallback

Господин Борисов, не Корнелия Нинова, а българската индустрия, предприятията, които осигуряват 85% от добавената стойност на БВП и 82% от работните места, искат да продължат преговорите с "Газпром".

Това написа вицепремиерът, министър на икономиката и индустрията и лидер на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук. И продължи:

Те заявиха това вчера в министерството, където стояхме заедно. Аз говоря от тяхно име, вие от чие го правите? Прибавете към тях и хилядите земеделски производители, които виждат спасение в продължаване на доставките по досегашния договор. Знам, че българският национален интерес не ви е приоритет, но за нас е. Искаме българските фабрики да работят, да има работни места, да има български плодове и зеленчуци, мляко и месо.

Вие може да си демагогствате колкото искате, защото имахте достатъчно време да управлявате, а сега нищо не зависи от вас, но ние трябва да си свършим работата и да защитим българската икономика, индустрия и селско стопанство. За вас е важна доставка на оръжия, за нас храната и доходите на хората.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Бико

преди 2 години

Колко пъти Нинова хвърля оставка след катастрофалните резултати за БСП на изборите. И сега няма да я хвърли, ще се оправдае с парламента. А те ще гласуват да се праща оръжие в Украйна.

50

Саша

преди 2 години

Още ли има балъци дето и се хващат на плувката на Нинова, ама не спи госпожата мисли за хората ХАХаАаа

49

Престараваме се

преди 2 години

Коалицията трябва да да решава проблемите на България, а не проблемите на Украйна. Тя за това е създадена, и за това са гласували за нея избирателите. Турция например също е член на НАТО, но нито подкрепи санкциите срещу Русия, нито забрани на руски кораби да влизат в нейни пристанища и на руски самолети да преминават през нейна територия. Ние както винаги се престараваме и губим от това.

fallback