"Част от българските граждани искаха промяна. За съжаление, сега всички български граждани ще посрещнат светлия християнски празник с двойна инфлация, каквато не е имало десетки години". Това коментира депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в "Денят ON AIR".

Той добави, че управляващите трябва да обяснят защо няма компенсации за бизнеса и българските граждани. По думите му е редно да изпратим военна помощ на Украйна, защото там има война и има окупация на една страна спрямо друга и трябва да вземем страната на по-слабия.

"Преди войната в Украйна, която със сигурност е много важна, пропускаме това нищо правене, което доведе до криза и инфлация: анализи, анализи, анализи. Продъниха ушите на българските граждани за анализи. Продъниха ушите на гражданите по време на кампанията, а и до ден днешен управляващите, че в България имало корупция и се крадяло. Само да ги попитам: Когато ГЕРБ не е на власт една година, намериха ли някакви пари, които да се увеличат в хазната? Не", изтъкна Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той попита къде са парите на българските граждани и подчерта, че са отишли някъде през някой меморандум. По думите му няма отговор къде са отишли парите, а се чува само мрънкане и оправдаване. Депутатът заяви, че управляващите дължат отговор на българските граждани къде отидоха техните обещания и къде са средствата им.

"Българските граждани обедняват прогресивно. За съжаление, са засегнати най-уязвимите групи - българските пенсионери и хората с минимални доходи. Преди 2 години, когато приехме намаляване на ДДС за ресторантьорския бизнес, ние го направихме с ясна цел. За съжаление, намалението на ДДС не води до по-евтини сметки. Големият ефект, който тогава се целеше и се постигна от управлението на ГЕРБ е, че запазихме ресторантьорския бизнес да работи", поясни Иванов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase